Liever een goedkope of dure keuken? Wat is beter?

0
191

Als je aan het verhuizen of verbouwen bent, dan lopen de kosten al gauw op. Een keuken kost je vaak minstens vijfduizend euro en kan oplopen tot tienduizenden euro’s. Alles speelt mee in de prijs, hoe groot de keuken is, welke kleur, welke soorten materiaal alles van gemaakt is, hoeveelheid opslagruimte, grootte van de koelkast, een oven, een magnetron allemaal extra dingen waar je rekening mee moet houden. Maar is een duurdere keuken nou ook echt beter dan een goedkope keuken?

Vergelijken

Om te kijken of er nou echt een gigantisch verschil ligt tussen de kwaliteit van een dure en van een goedkope keuken gaan we ze eerst vergelijken. Vaak als je een goedkope keukenblok kopen gaat zijn er wel veel opties, maar moet je vaker genoegen nemen met een wat kleinere keuken in een standaard kleur dus dat moet dan maar je ding zijn. Zodra je een groter budget hebt, kun je dus ook meer kijken naar verschillende modellen, verschillende groottes, kleuren en verschillende hoeveelheden opslagruimte.

Kwalitatief verschil

Goedkope keukens met hoge kortingen worden vaak vanuit de showroom gehaald, dit zorgt ervoor dat er hier en daar wel eens iets kapot kan zijn, iets verkleurd kan zijn, en wat andere kleine mankementjes heeft. Dat hoeft overigens niet altijd, natuurlijk wordt alles ook nagekeken voor het de verkoop in gaat, bedrijven willen tenslotte wel een goede reputatie behouden. Een ook niet alle goedkope keukens met korting worden uit de showroom gehaald, ze kunnen ook gewoon al heel lang in de winkel liggen, of er kan een actie zijn die betrekking heeft tot bepaalde modellen, en soms zelfs alle modellen. Hier kun je dus ook als consument vaak profijt van hebben.

Bij dure keukens kan er ook vaak wat fout gaan, tijdens het vervoeren van de keuken bijvoorbeeld, of dat er iets gewoon niet helemaal goed gemonteerd wordt. Soms kan er wat missen of ergens kan een stukje vanaf gebroken zijn. Dat betekent dus niet dat duurder beter is, dit soort dingen komen zo vaak voor.

Prijsverschil

Het ding bij dure keukens is dat wanneer je zelf iets kapot maakt en je wilt het gemaakt hebben, is het duurder dan bij een goedkope keuken omdat de gehele keuken gewoon meer waard is dan bij een goedkope keuken. En soms zal het zijn dat er nog wel garantie op zit maar zodra dit buiten de garantieperiode gebeurd, kost het je ook weer een redelijke hoeveelheid geld om hetgeen wat kapot is te laten maken. Er wegen dus veel dingen mee in dit soort vergelijkingen, en het komt erop neer dat je moet doen waar jij je zelf bij voelt. En zelfs al heb je een ruim budget om mee te werken, hoef je niet het gehele budget uit te geven.