Een gestroomlijnder leven

0
1503

Op design1.nl bespreken we vaak de mooiste en nieuwste designs. We doen dit op vel verschillende gebieden, van interieur, tot kleding, tot gadgets en zelfs gehoorapparaten. Maar in dit artikel gooien we het op een andere boeg, namelijk lifestyle design. Ofwel het design dat je toebrengt aan je eigen leven. In dit artikel bespreken we hoe je een stijlvoller en gestroomlijnder leven kunt bouwen. Veel mensen denken bij lifestyle design aan een hele dure levensstijl met dure auto’s, merkkleding en zelfs private jets. Maar dit is natuurlijk behoorlijk onbereikbaar en ook totaal niet nodig. Je kunt juist door kleine gewoontes en aanpassingen in je dagelijks leven leuker leven ‘designen’. Veel van de tips in dit artikel bespreken kosten heel weinig of zelfs helemaal geen geld.

Minder tijd aan dagelijkse klusjes

Een gestroomlijnd leven begint bij effectief omgaan met de dagelijkse klusjes die je altijd moet uitvoeren. Door aan deze klusjes minder tijd kwijt te zijn, maak je tijd vrij voor de leuke en belangrijke dingen in het leven. Denk er bijvoorbeeld aan om je boodschappen thuis te laten bezorgen in plaats van meerdere keren per week naar de supermarkt te gaan. Op die manier kun je tijd besparen. De extra kosten van thuisbezorgen zijn verwaarloosbaar. Denk er ook aan om effectiever schoon te maken door dagelijks een kwartier mee bezig te zijn. Dit scheelt je tijdens het weekend weer een grote schoonmaak.

Schoenen uit

Een Aziatische gewoonte die in Nederland eigenlijk gewoon moet worden overgenomen is het uitdoen van je schoenen bij de voordeur. In Nederland is het toch vaak nog normaler om binnenshuis je schoenen aan te houden. Maar je neemt toch vaak vuil mee van buiten en zult sneller een vieze vloer hebben. Als je graag iets warms om je voeten wilt hebben kun je pantoffels hebben bij de voordeur. Ook is het slim om voor instappers heren te kiezen waar je geen veters hoeft te strikken. Dit scheelt aangezien je nu vaker je schoenen uit en aan zult doen.

Kies voor comfort

Een gestroomlijnder leven is ook een comfortabeler leven. Veel mensen krijgen gezondheidsklachten door bijvoorbeeld verkeerde schoenen of een slechte houding achter het bureau. Sowieso zitten we tegenwoordig te veel achter ons bureau. Kies voor een ergonomische bureaustoel. Als je veel loopt of staat tijdens je werk of in het algemeen dan is het een goed idee om voor inlegzolen te kiezen. Voor vrouwen die elegante maar ook comfortabele damesschoenen willen is ara schoenen een goede keuze.