Match jouw designmeubelen met de rest van het interieur!

0
261

Een eclectisch interieur is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Het is echter weer tijd om een stapje terug te doen met de uitbundigheid en mismatched interieurs. Het combineren van verschillende aardetonen en zachte pastelkleuren is het afgelopen jaar dan ook helemaal terug van weggeweest gebleken. Dit zal in het nieuwe jaar dan ook zeker doorzetten.

Om het voor jezelf haalbaar te maken een mooi en samenhangend interieur samen te stellen is dit blog geschreven. Het is makkelijker dan je denkt, maar toch is het goed en kan het bijdragen aan jouw inspiratieniveau, om een duwtje in de juiste richting te krijgen. Wij van Design1 helpen je hier graag een handje bij. Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe jij het beste jouw designer interieur kan matchen met de rest van het huis? Lees dan snel verder!

Match het interieur met de zonwering

Wellicht is dit niet het eerste waar je aan denkt. Maar, als je buitenzonwering hebt laten installeren bij jouw woning, kan het al een mooie binnenkomer zijn (weliswaar in veel gevallen onbewust) om jouw zonweringen te matchen met het interieur binnenshuis. Hier kan jij jouw gasten later uiteraard op attenderen.

Je kunt zonweringen kopen in de kleur van jouw bank, dressoir of ander meubelstuk. Op deze manier komt zowel binnen als buiten samen tot één mooi geheel. Probeer het zelf eens en laat jezelf – en jouw gasten – versteld staan van het resultaat!

Werk met dezelfde kleuren door het hele huis heen

Of kies ervoor om bepaalde verdiepingen zoals de zolder of slaapkamerverdieping in dezelfde kleurenschema’s vorm te geven. Voorbeeld: in de woonkamer heb je een okergele bank staan. Kies dan nauwkeurig een kleurenpalet dat je wil gebruiken en pas hier de rest van jouw accessoires in huis op aan.

Stel dat je een palet kiest met verschillende tinten (oker)geel, diepgroen en bordeauxrood. Bij die okergele bank past dan een mooi kleed in het bordeauxrood, terwijl de stoelen van de eettafel gemakkelijk in het diepgroen kunnen zijn.

Op de bovenverdieping –mits aanwezig – gebruik je dan dezelfde kleuren. Gouden accessoires in de badkamer gecombineerd met witte muren. In de slaapkamer, rood bedlinnen en groene muren. Deze kleurencombinatie zorgt voor een intieme sfeer én de rest van het huis staat helemaal in verband met elkaar. Uiteindelijk is dit het effect wat je wil bereiken.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met wat minder opvallende kleuren te werken. Het is jouw feestje, maak er wat moois van!