Een goede nachtrust op de beste bedden

0
103

Een goede nachtrust is cruciaal voor onze stemming en productiviteit. Het is daarom van belang dat we investeren in kwalitatieve bedden. De kwaliteit van je nachtrust wordt voornamelijk bepaald door je matras. Er bestaan meerdere matras soorten: ze zijn allemaal van ander materiaal gemaakt en kennen een andere prijs. Hoe kies je nou de juiste matrassen voor de juiste bedden? Hieronder zullen drie matrassen worden besproken waar je mogelijk uit kunt kiezen. Iedere matras soort kent zo zijn eigen voordelen, dus ga goed na wat jij zoekt in een matras!

Polyetherschuim voor een goedkope prijs

Als je een klein budget te besteden hebt aan een matras, dan kun je het beste kiezen voor een matras gemaakt van polyetherschuim. Uit alle mogelijkheden zijn deze matrassen het goedkoopst. In principe zijn polyether matrassen prima van kwaliteit en zijn ze geschikt voor bedden van kinderen of logees. Daarentegen, polyether matrassen bieden niet veel steun aan het lichaam. Als je een matras nodig hebt die je rug en andere lichaamsdelen ondersteunt kun je beter voor een andere matras soort kiezen. 

Last van rugklachten? Kies voor traagschuim

Goede bedden dragen bij aan het voorkomen van nek- en rugklachten. Je slaappositie heeft veel invloed op je postuur en lichaam, een slechte ligging kan dus nare gevolgen hebben. Als je ondersteuning zoekt in een matras kun je het beste kiezen voor traagschuim. Het grote voordeel van deze matrassen is dat ze zich aanpassen aan de lichaamsvorm. Zo past het matras zich volledig aan op jouw bouw en ontvang je ondersteuning waar jij het nodig hebt. 

 

Let erop dat er twee verschillende soorten traagschuim matrassen bestaan. Zo heb je gegoten traagschuim matrassen waarbij een plastic laagje over het schuim is geplaatst. Het schuim wordt door deze laag volledig afgesloten. Je kunt ook kiezen voor geschuimd traagschuim: hierbij wordt er geen laagje over het matras aangelegd en zal het schuim dus ook beter kunnen ademen. Gegoten traagschuim is vele malen goedkoper dan geschuimd traagschuim, maar geschuimd traagschuim gaat veel langer mee en kan beter ademen. Het is aan jou om te bepalen welke traagschuim soort het beste op jouw wensen aansluit. 

Koudschuim voor een langdurig matras

Tenslotte kun je kiezen voor koudschuim matrassen. Koudschuim is open, waardoor het matras goed door kan ademen. Het matras kan zo goed vocht afnemen en wordt zo niet klam. Bovendien gaan koudschuim matrassen lange tijd mee. Deze matras soort kent dus vele voordelen, maar is wel duurder dan polyetherschuim.