Het missende onderdeel

0
256

Je vraag het je bij veel dingen af: hoe werkt dat nou? Zo kan je dat ook hebben bij dingen in je huis, bijvoorbeeld een koelkast of een stofzuiger. Het meest vervelende is als je net een onderdeel mist. Het apparaat werkt bijvoorbeeld nog goed, maar helaas is er een onderdeel stuk gegaan. Om meteen een heel nieuw apparaat te kopen is ook weer zowat en bovendien helemaal niet nodig. Wat als ik je vertel dat je ook voor bijvoorbeeld een stofzuiger of een koelkast je missende onderdeel kan bestellen.

Koelkast onderdelen

Een koelkast bestaat uit veel verschillende onderdelen. Dit kan variëren van een thermometer tot een simpele la. Als je naar je koelkast thuis kijkt, zie je waarschijnlijk alleen de standaard onderdelen zoals een la, een rooster, enzovoorts. Maar hoe werkt een koelkast nou? Een koelkast wordt koud gehouden door een bepaald gas. Het gas wordt vloeibaar door een buis geleid waarna het daarna in een ruimere buis komt waar het uitzet en het een gas wordt. Dit gas geeft veel kou af waardoor je koelkast koud blijft. Even later gaat het gas weer in een compressor waar het weer opgezet wordt in een vloeibare vorm. Interessant om te weten, maar aan deze onderdelen hoop je zelf niks te hoeven doen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je simpelweg een la mist. De la is bijvoorbeeld stuk gevallen of oud geworden en het is tijd voor een nieuwe. In dit geval kan je deze koelkast onderdelen natuurlijk ook gewoon kopen. Bij Fiyo kan je bijna elk onderdeel kopen voor je koelkast of andere huishoudelijk apparaat. Zo kan alles in je huis weer goed werken, mis je nooit meer een onderdeel en zal je niet onnodig een compleet nieuwe koelkast aan te hoeven schaffen.

Stofzuiger onderdelen

Een stofzuiger, iedereen gebruikt het. Voor een complete schoonmaak beurt in het huis, bij een snelle schoonmaak van de bank of keukenvloer of als er weer is wat kapot is gevallen. Kortom: een apparaat dat je niet wilt missen in het huishouden. Maar wat als je stofzuiger het niet meer doet? Het kan dat de gehele stofzuiger het niet meer doet, maar bijvoorbeeld ook dat er een specifiek onderdeel kapot is of mist. Hier is een oplossing voor, je kan namelijk simpel stofzuiger onderdelen kopen en deze in je huidige stofzuiger vervangen. Op deze manier bespaar je kosten en heb je je oude vertrouwde stofzuiger weer terug. Een stofzuiger wordt aangedreven door een kleine motor in het apparaat. Dit zorgt ervoor dat alle stof en bende in de stofzuigerzak komt. Deze zak is gemaakt op een speciale manier met kleine gaatjes. Op deze manier kan er wel lucht uit maar geen stof, stof deeltje zijn groter dan luchtdeeltjes waardoor het stof er wel in blijft en de lucht niet. Komen er toch kleine stof deeltjes doorheen, dan zitten er genoeg filters in de stofzuiger om deze op te vangen.