Wil je gaan verbouwen in 2023?

0
138

Wanneer je plannen hebt om de keuken en/of de badkamer flink te gaan verbouwen in 2023 is het nu hét moment om je daar goed op voor te bereiden. Je kunt je geld immers maar één keer uitgeven en dus zul je alles in één keer goed moeten doen. Je kunt dan direct een aannemer in de arm nemen en alle ontwerpen laten doen door een ontwerpbureau, maar komt er dan precies uit wat jij wilt? Het is misschien een beter idee om eerst flink wat inspiratie op te doen.

Waar kun je inspiratie opdoen?

Online inspiratie

Ga online en kijk bij de verschillende grote merken op de website. Ook kun je bij veel influencers “binnen kijken” op Pinterest, Instagram of Facebook. Noteer alles wat jij echt schitterend vindt en vergeet daarbij niet te noteren waar je het hebt gezien. Je kunt ook een eigen Pinterest-board maken en daarin alle mooie ontwerpen voor keukens en badkamers in bewaren.

Tijdschriften en magazines

Wil je niet alleen maar online kijken naar wat er allemaal is op het gebied van badkamer en keuken inspiratie? Dan kun je, bijvoorbeeld bij Grando, een inspiratiemagazine bestellen. Je ziet hier niet alleen de nieuwste trends in staan, je vindt er ook de oplossingen waar je nog niet eerder aan hebt gedacht. Kies kleur, materiaal, lades, kastjes, handgrepen en apparatuur en knip alles uit. Maak hier een moodboard van door de knipsels op een groot karton te plaatsen. Je kunt hier ook andere tijdschriften voor gebruiken. Zo krijg je een sfeerbeeld van hoe jij het graag zou hebben.

Bezoek een showroom

Een showroom, bijvoorbeeld die van Grando, is ook een goede plek om inspiratie op te doen. Je ziet dan alles in het echt en kunt IRL van de ene keuken naar de andere lopen en van de ene badkamer naar de andere. Je kijkt je ogen uit in een showroom en, wat ook fijn is, er zijn professionals aanwezig die je kunnen adviseren over alle verschillende mogelijkheden. Je kunt een (3D) tekening laten maken en je kunt deze dan weer mee naar huis nemen. Als je dat wilt, is het wel handig als je de maten van de te verbouwen ruimte meeneemt. Het ontwerp gaat dan echt voor je leven!