De keuze voor infrarood verwarming

0
369

Veel mensen zijn bereid te kiezen voor duurzame opties, zolang het niet duurder wordt dan wat ze gewend zijn. Als u bijvoorbeeld uw huis goed isoleert, zal u op termijn merken dat u de kosten voor die investering eruit kan halen. Er vervliegt dan namelijk veel minder warmte, waardoor u optimaal gebruik maakt van de energie die u verbruikt voor de verwarming. Daarnaast hoeft u de verwarming minder hoog te zetten, doordat de warmte in huis blijft. Uw energierekening zal beduidend lager worden. Er is nog een manier om energie te besparen en tegelijkertijd kosten te verminderen. Dat kan met infrarood verwarming. De warmte wordt middels een paneel in de ruimte verspreid. De kamer wordt dan opgewarmd met elektriciteit in plaats van met gas of warm water dat door de leidingen loopt. Het voordeel hiervan is dat er veel gelijkmatiger wordt verwarmd. Ook als er geen sprake is van een hoge luchttemperatuur, voelt het warm aan. Hierdoor is het een energiezuinige optie. Laten we de mogelijkheden eens nader bekijken, want er is veel over te weten te komen.

Uw voordeel doen

U kan infrarood verwarming gebruiken als hoofd- of bijverwarming. De keuze hiertussen hangt af van de mate van isolatie in uw huis. Als uw huis goed geïsoleerd is, kan u uw huidige verwarming compleet vervangen met infrarood verwarming. Doordat er geen warmte ontsnapt, zal u huis perfect op temperatuur kunnen komen met ir verwarming. Wanneer uw huis echter niet goed geïsoleerd is, is de methode een uitstekende manier om als bijverwarming te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan kamers waar de verwarming normaal gesproken niet of nauwelijks aan staat, omdat ze onregelmatig of slechts af en toe worden gebruikt. Zoals een hobbykamer of een zolderkamer. Deze ruimtes kan u dan uitstekend verwarmen met infrarood panelen. U kan uw centrale verwarming laag houden of lager zetten, als u gebruik maakt van infrarood verwarming. Doordat de reactiesnelheid van ir verwarming erg hoog is, wordt de ruimte snel verwarmd. Ook is het ideaal in de jaargetijden lente en herfst, omdat de temperaturen dan erg schommelen. De ene keer zal het niet nodig zijn het huis te verwarmen, de andere keer juist wel. Dan kan u echt uw voordeel doen met infrarood verwarming, omdat u deze verwarming heel gericht kan inzetten.

Mooi design

Misschien bent u overtuigd van de energiezuinigheid, maar denkt u dat het product weinig stijlvol is. Maar tegenwoordig zijn de infrarood panelen in allerlei variaties te krijgen, waardoor ze perfect af te stemmen zijn op uw interieur. Daarbij zijn de panelen eenvoudig te installeren. Ze kunnen aan de wand of aan het plafond geplaatst worden. Maar ze zijn ook te krijgen op een voetensteun of standaard, waardoor ze makkelijk te verplaatsen zijn. Zo kan u de stralingshoek zelf bepalen. Ook zijn er spiegelpanelen voor in de badkamer te krijgen en kunt u gaan voor glazen panelen. De luxere uitvoeringen hebben speciale designs. U kan er zelfs een foto of afbeelding op laten zetten. Mogelijkheden te over dus voor elk soort interieur!