Je kinderen vermaken doe je zo

0
262

Iedere ouder kent het wel, net op het moment dat jij een momentje voor jezelf hebt, besluiten je kinderen dat ze zich stierlijk vervelen. Kinderen die zich vervelen worden ook wel het meest vervelend genoemd. Ze weten niet wat ze moeten doen en ze zitten compleet in de 'Ik weet niet waar ik zin in heb' modus. De eerste die ze dan gaan irriteren zijn hun ouders. Opeens worden ze super aanhankelijk en zullen ze zich enorm aan je opdringen. Binnen no-time ben je het zat en wordt je langzamerhand een beetje gek van je kinderen. Licht geirriteerd besluit je om naar vermaak op zoek te gaan voor je kinderen. Op het moment dat zij zich namelijk niet meer vervelen, dan heb je zelf ook een beetje rust. Toch is dit vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan, ben je benieuwd wat je kunt doen? Lees dan mijn blog over hoe jij je kinderen kunt vermaken.

Vermaak voor binnen

We wonen in Nederland, dus op sommige momenten zul je je kinderen binnen moeten vermaken. Gelukkig zijn er talloze dingen die je je kinderen kunt laten doen. Wat ik zelf bijvoorbeeld heel erg leuk vind, is om de kinderen op de wii te laten spelen. Op de nintendo Wii zijn ze enerzijds aan het gamen, maar ze blijven daarbij wel in beweging. Als het sporten buiten even niet kan, dan kun je door een Nintendo wii kopen je kinderen voor een groot gedeelte van de dag vermaken. Uiteraard kun je ook iets creatievere dingen doen. Ga bijvoorbeeld eens een middagje met je kinderen knutselen of schilderen. Je zult zien dat ze zich helemaal laten gaan in het creatieve proces. 

Vermaak voor buiten

Als het in Nederland wel mooi weer is, dan wordt het vermaken van je kinderen al een stuk gemakkelijker. Je hoeft niet zelf van alles te bedenken, maar je stuurt ze gewoon naar een speelplaats of een dichtbijzijnd sportveld. Vaak zijn hier al groepjes kinderen aan het spelen en jouw kinderen kunnen dan vaak zo meedoen. Nog een voordeel hiervan is dat kinderen snel vriendjes en vriendinnetjes maken. Op een moment dat ze zich vervelen gaan ze hiermee afspreken en jij kan lekker rustig een serie kijken of een boek lezen. Ook kun je jouw kinderen een aantal spelletjes leren die vroeger altijd zelf hebt gespeeld. Denk aan alle speciale soorten tikkertje, muren, afstandtienen of een ander spel. Als je het enthousiast brengt en daarna zelf ook meedoet, dan gaan je kinderen het vanzelf leuk vinden!