Jouw tuin deze zomer: een gietvloer buiten

0
231

Ben je van plan je tuin deze zomer op te knappen of te renoveren? Een trend deze zomer is het plaatsen van een chillhoek of terras buiten. Zo kun jij gemakkelijk jouw tuinfeestjes organiseren en heb je de perfecte spot dicht bij huis! Heb je inspiratie nodig voor de perfecte zomertuin? Lees dan verder over de mogelijkheden die er zijn en hoe jij jouw tuin kan omtoveren tot een zomers paradijs die perfect is voor de late avonden en barbecuefeesten. 

Een terras in je tuin: het plaatsen van de ondergrond

Hoe maak je een geschikte ruimte voor al die zomerse bijeenkomsten? Het beste is om een plan uit te tekenen van je tuin met de juiste afmetingen en op basis daarvan te kijken waar je het beste een terras kunt plaatsen. 

Veel mensen kiezen er nu ook voor om een epoxyvloer (naadloze, vloeistofdichte gietvloer) te plaatsen in een tuin om op deze wijze een terras te creëren. Daarnaast zorgt dit ook voor een mooie overgang van de binnenruimte naar de buitenruimte. Een veel gestelde vraag is of het wel mogelijk is om een gietvloer buiten te plaatsen? Het antwoord is ja, maar er is een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. 

Waar moet je op letten bij het plaatsen van een gietvloer in je tuin?

Een belangrijk punt waar je goed naar moet kijken voordat je een gietvloer in je tuin neemt, zijn de weersomstandigheden. Het weer in Nederland is namelijk niet altijd even gunstig (lees: meer regen dan zonneschijn, zelfs in de warmere periodes van het jaar), dus het is zeker belangrijk om goed na te denken over aanpassingen binnen je tuin. 

Een gietvloer bestaat uit meerdere lagen (drie tot vijf) en elke laag die je aanbrengt moet altijd goed drogen voor een bepaalde periode. Met andere woorden: het plaatsen van een gietvloer is een langdurig proces. Het is dus belangrijk dat de vloer tijdens het drogen niet nat mag worden, gedurende de drie tot vijf dagen van het droogproces. 

Bekijk dus het weerbericht goed wanneer je ervoor kiest om een gietvloer te nemen. Uiteraard is de zomer de beste periode om zoiets uit te voeren, maar kies er wel voor om dit te doen tijdens een periode van droge dagen. Let goed op de temperatuur en de vochtigheid van de lucht. 

Andere zaken waar je op moet letten zijn de ondergrond van de vloer en externe omstandigheden, zoals invloeden van de natuur. Het is belangrijk dat de ondergrond zeer stabiel is en niet te vochtig is. Als dit wel het geval is, zal de vloer sneller beschadigen tijdens het aanleggen van de vloer.