De inrichting van je tuin

0
368

Je tuin is een verlenging van je huis. En over de inrichting en aankleding van je huis heb je waarschijnlijk goed nagedacht, niet? Je wil dat het er comfortabel is en dat het er mooi uit ziet. En niet te vergeten, dat je je er thuis voelt. Waarom dan niet hetzelfde doen voor je tuin? Met een aantal aandachtspunten maak je je tuin helemaal jouw eigen plekje. Hier zijn een aantal ideeën. 

Algemene look

De sfeer van je tuin is het eerste wat op gaat vallen, ongeacht wat je er allemaal voor spullen in zet. Denk als eerste aan gras versus tegels. Een tuin die helemaal betegeld is, ziet er over het algemeen kil uit. Bovendien is het slechter voor het milieu, want tegels houden langer warmte vast. Tip: kies minstens voor een tuin die deels gras heeft. Dat ziet er sfeervol uit en is goed voor de aarde. Om je tuin meer op te leuken, kan je extra planten plaatsen. Denk aan een bloemenperkje, klimop op je schutting, een heg in plaats van een hek, een vlinderstruik (dan trek je ook nog eens prachtige vlinders aan). Of misschien zelfs een kleine appelboom! Dat ziet er allemaal heel mooi, sfeervol en natuurlijk uit. 

Relaxplek

Nu de algemene uitstraling van je tuin op orde is, kan je er spullen in gaan zetten. Sowieso is een eettafel met fijne stoelen heerlijk om te hebben voor warme zomerse avonden. En een BBQ misschien, om het af te maken. Als je echt veel buiten wil zitten is het ook een goed idee om een lounge set aan te schaffen. Alsof je buiten op de bank zit. Je kan deze outdoor meubels bijvoorbeeld op een betegeld stuk terras zetten, en de rest van de tuin wat groener maken. 

Extra comfort

Als je veel buiten gaat zitten, doe je dat waarschijnlijk veel op warme, zonnige dagen. Het is echter niet gezond en ook niet fijn om de hele tijd in de zon te zitten. Dus koop ten minste een parasol. Een andere optie is echter om zonneschermen te plaatsen. Zonneschermen plaats je boven je terras, of gewoon de plek waar je je tafel of lounge set hebt geplaatst. Je kan vervolgens zelf bepalen hoeveel zonlicht er doorgelaten wordt, en daarmee beïnvloed je ook de gevoelstemperatuur. Je maakt het dus comfortabeler voor jezelf, en je bent gelijk beschermt tegen te veel uv-straling, als je onder je zonnescherm gaat zitten. Twee vliegen in één klap dus!