Nieuwe badkamer aanschaffen of toch verbouwen?

0
250

Kijk jij al een tijdje met een negatieve blik naar jouw badkamer? Dan is de kans groot dat je er over nadenkt om een nieuwe badkamer aan te schaffen of de huidige badkamer te gaan verbouwen. Of wellicht heb je de kans gekregen om jouw huurhuis te kopen en kun je jouw huisje dan eindelijk eigen maken. Een huurhuis is het meestal niet waard om grote veranderingen in aan te brengen en omdat het huis altijd in bezit blijft van een woningbouwvereniging gelden er soms strenge regels. Je wilt dan niet teveel geld gaan investeren, de kans dat je er na een tijdje weer uit moet is natuurlijk groot. Ook wanneer je jouw meeste spaargeld op hebt gemaakt voor de aankoop van een nieuw huis zul je sommige investeringen even moeten uitstellen, zoals het opknappen van de badkamer.

 

Waar te beginnen

Als je de kans hebt om de badkamer op te knappen, dan begin je door jouw wensen en ideeën op papier te zetten. Weet je nog niet goed welke stijl je wilt creëeren, zoek dan eens op internet en maak een mood bord. Niet alleen hartstikke praktisch, maar ook nog eens leuk om te doen. Vraag advies in de winkel als je voor een nieuwe badkamer gaat, of schakel hulp in van handige familieleden om wat kosten te besparen als je besluit de badkamer te gaan verbouwen.

 

Hier houd je rekening mee

De kosten van kosten van het verbouwen van je badkamer variëren natuurlijk enorm. Wil je veel laten doen of zijn een paar kleine aanpassingen nodig? Van het strippen en opnieuw opbouwen van je badkamer tot het vervangen van het sanitair, het hangt natuurlijk helemaal af van je wensen en budget. Waar je altijd rekening mee moet houden is de ventilatie in de badkamer, vochtwering van wanden en plafonds, een inloopdouche of niet, dubbel glas in de kozijnen, ga zo maar door. Ook de vloer mag je niet vergeten. Laat je een Betonvloer storten of ga je bijvoorbeeld voor vloerverwarming. Weeg keuzes af als er niet aan alle wensen voldaan kan worden.

 

Tips

Een tip bij het verbouwen van de badkamer is het laten zitten van alle bruikbare materialen. Die kun je namelijk prima nog gebruiken in de nieuwe badkamer en dit scheelt een hoop geld. Als de tegels aan vervanging toe zijn kun je deze ook laten zitten en er over heen tegelen. De wand zal op deze manier wel iets dikker worden, maar je bespaart er veel tijd en geld mee. Zorg er natuurlijk wel voor dat je de goede luim gebruikt.