Ga de zomer in met een stijlvolle tuin!

0
234

Nog eventjes en dan is het weer hartje zomer. Voor degenen die niet langer kunnen wachten tot eindelijk de periode aanbreekt waarop je na een dag werken lekker in de tuin kan ploffen onder het genot van een koud biertje of een lekker frisse rosé is het eigenlijk al een beetje voorpret hebben als je aan de tuin begint. Hoe ga jij het aanpakken dit jaar? Ben je van plan om alleen wat nieuwe perkjes aan te leggen met nieuwe bloemen en struikgewas, of ga je echt voor de eerste prijs door een grote verandering door te voeren in de tuin?

Waar je ook voor kiest: het is belangrijk dat je er plezier aan beleeft. En plezier heb je het meest als je weet dat je veilig werkt. Maar, hoe kan je daarachter komen? Dat lees je in dit blog. Onderin zullen ook nog een paar leuke tuintips met je gedeeld worden, zodat je zeker weet dat jij na het lezen van dit blog lekker aan de slag kunt in jouw tuin!

Werk veilig: doe een graafmelding

Misschien heb je er wel eens van gehoord of heb je al eens een graafmelding gedaan. In dat geval weet je hoe belangrijk het is om de juiste documentatie bij de hand te hebben wanneer je in de grond gaat graven. Of je dit nu met een schop of een grotere machine doet: het kan nooit kwaad om te weten waar leidingen of elektriciteitskabels in de grond liggen. Straks zit het hele huizenblok zonder stroom! Dat wil je natuurlijk niet op jouw geweten hebben.

Klic-melding doen via de Klic App? Let op dat Klic App data levert via het Kadaster, maar niet handelt voor of namens het Kadaster.

Vergeet behalve het doen van een Klic melding ook niet om de juiste kleding te dragen voor het werken in de tuin. Denk aan schoenen met stalen neuzen of laarzen, een overall en vooral stevige handschoenen waarmee je het een en ander makkelijk kan tillen zonder je handen te bezeren.

Tuintips voor de zomer van 2021

Of je er nu een liefhebber van bent of niet: vrolijke kleurtjes zijn niet meer weg te slaan uit het tuinleven van 2021. Denk aan Ibiza style achtige kussentjes of kleden, maar ook planten en kleine accessoires zoals spiegeltjes aan de muur kunnen niet ontbreken in jouw tuindesign! Blijf echter wel neutraal in je vormen. Kies voor óf ronde vormen, óf vierkant. Niet en-en.

Wanneer je toch items met elkaar wil combineren, zorg dan dat ze wat uit elkaar staan, zodat hetgeen een mooi geheel lijkt te vormen. breng ook zeker wat neutraliteit in jouw tuin tussen alle vrolijke kleuren door en gebruik neutrale kleuren in de vaste begroeiing. Denk aan droogpluimen of een stukje met hoog groeiend bamboe.