Slimme keuzes bij een verbouwing of verhuizing

0
221

Bij een verbouwing of verhuizing moeten er veel keuzes gemaakt worden, sommige smaak en wens gerelateerd, sommige budget gerelateerd en sommige tijd gerelateerd. Het is hierbij vooral belangrijk om een goede afweging te maken tussen alle opties. In deze blog geef ik een aantal verschillende opties om de keuzes gemakkelijker te maken.

De vloer

Een houten vloer is natuurlijk het mooiste. Echter zijn houten vloeren wel erg duur. Daarnaast wil je geen vloeistoffen morsen op hout, want als dit intrekt krijg je de vlekken er met geen mogelijkheid meer uit. Past hout qua budget niet in je plannen, dan zijn er andere opties die eenzelfde resultaat hebben, zoals laminaat of pvc vloeren. Deze zijn goedkoper en kunnen gemakkelijker schoongemaakt worden. Pvc vloeren hebben daarnaast als voordeel dat ze geluidsdempend zijn.

Het budget

Bij een verhuizing heb je natuurlijk een budget en daarmee moet je het doen. Bij een verbouwing kan je er echter voor kiezen om het verbouwen nog even vooruit te schuiven en in die tijd nog iets te sparen voor het budget. Stel je kan met jouw budget niet helemaal jouw wensen uitvoeren, kan het dus een goede optie zijn op de verbouwing uit te stellen. Verder is het voor het budget belangrijk om deze ruim op te stellen Er zijn namelijk altijd zaken die minder gaan dan verwacht en zodoende onverwacht meer geld kosten.

De planning

Voor de planning bij een verhuizing of een verbouwing geldt eigenlijk hetzelfde als bij het budget; probeer deze ruim op te stellen. Er zijn namelijk altijd tegenvallers, zoals een klusjesman die last-minute afbelt en pas volgende week weer een plekje heeft. Het is fijn om in dat soort gevallen dus een buffer te hebben waardoor je niet voor een probleem komt te staan. Daarnaast is het belangrijk om ook genoeg rust in te plannen. Een verbouwing of verhuizing (of een combinatie) kost enorm veel energie en tijd. Zodoende is het belangrijk om er soms gewoon een dagje van weg te lopen. Dan kan je zelf weer opladen en kan je ook alles weer op orde brengen voordat je weer verder gaat.

Vraag om hulp

Vaak als je aan mensen achteraf vraagt wat ze van een verbouwing of verhuizing vonden, geven ze als antwoord stressvol of een enorme opgave. Dit kan je echter voorkomen of verminderen door bovenstaande punten van het budget en de planning goed te regelen. Echter is het ook erg belangrijk om hulp te vragen aan anderen. Het zal je verbazen hoeveel lieve vrienden of familieleden je willen komen helpen en dit scheelt jouw veel moeite, stress en tijd.