Make-over met kussens en accessoires!

0
190
Kussens

Soms kijk je naar je inrichting en vind je dat het net wat mist. Het is te saai, of mist wat kleur en spanning.Nu kun je dan een grootse make-over doen. Zoals een hele muur schilderen, nieuwe raambekleding plaatsen, een andere vloer, of een combinatie van alles samen. Maar er zijn veel simpelere, snellere en goedkopere methoden om jouw interieur snel een andere look te geven.

Voeg groen toe aan je interieur

Planten in huis geven instant sfeer. Of je nu kiest voor kleurige, bloeiende planten, of juist groenblijvers, planten maken een inrichting gezellig. Een andere fijne bijkomstigheid is dat planten in huis gezond zijn, ze zorgen voor een goed binnenklimaat en produceren zuurstof. Sommige planten doen zelfs nog meer, ze zuiveren de lucht in je kamer van schadelijke gassen en dat is voor iedereen erg fijn, maar nog meer als je snel last hebt van je luchtwegen. Een andere makkelijke manier om je inrichting te veranderen is met accessoires. Een nieuw kleed onder je zithoek, een aparte lamp, of kleinere spullen zoals waxinelichtjes en fotolijstjes. Al deze spullen helpen om je inrichting echt als jouw huis te laten voelen en niet als een willekeurige winkel showroom.

Pimp je bank

Een bank is een groot sfeerbepalend meubelstuk in je woonkamer, dus als je je inrichting wilt veranderen is het het makkelijkste om je bank te gaan stijlen. Leg kussens en bijvoorbeeld een plaid op je bank en jouw bank krijgt direct een andere look. Het is ook leuk om de uitstraling van je bank te wisselen met de seizoenen. In het voorjaar is het dan leuk om te kiezen voor frisse lentekleuren, zo krijg je binnenshuis ook een lentegevoel. In de winter kun je de kussentjes, of kussenhoezen juist goed wisselen voor warme, donkere kleuren. Ook aaibare stoffen geven een knus wintergevoel. Kussens zijn ook ideaal om te experimenteren met een andere woonstijl. Ben je je strakke, moderne inrichting een beetje beu, of vind je het gewoon net een beetje te kil? Een paar kleurige kussens op de bank geven direct een andere sfeer. Tegenwoordig is er een grote keuze in formaten, vormen en stoffen, dus voor elke stijl kun je een perfecte combi vinden.

Stijl dissonant

Stylisten vinden het vaak leuk om in een inrichting enkele items te zetten, die juist niet perfect matchen met de stijl. Deze dissonanten kunnen bijzondere, persoonlijke accessoires zijn, of een familie erfstuk, maar ook kussens, een lamp, of kleedje die net de inrichting spannend maken. Door een niet perfect passend item toe te voegen, maak je een inrichting interessant, persoonlijk en spannend!