Vouwgordijnen met linnenlook in jouw woonkamer

0
186

Zit je wel eens in de woonkamer en denk je, misschien is het tijd voor andere gordijnen. Een keer iets anders kan natuurlijk erg leuk zijn. Wil je bijvoorbeeld vouwgordijnen in plaats van traditionele gordijnen die je nu hebt hangen? Dan kan dat. Je kunt gemakkelijk op online gordijnen shop kijken of er iets tussen zit voor jou. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor linnen vouwgordijnen. Linnen is namelijk een erg mooi natuurmateriaal en passen bijna overal bij. Het nadeel  van een natuurmateriaal is echter wel dat het imperfect kan zijn. Zo kan er snel kleurverschil in zitten en verkleurt het ook door de zon. Wil je dus wel linnen hebben hangen maar niet de imperfectie die hierbij komt kijken? Dan kun je kiezen voor vouwgordijnen linnenlook. Zoals de naam al verklapt heeft dit dus een linnen look maar is het geen linnen. Deze kun je ook vinden in een online gordijnen shop. Vaak wordt linnenlook gemaakt van polyester, een synthetisch materiaal. Dit zorgt er dus voor dat er juist geen imperfecties in het gordijn zullen zitten. Zo zal het gordijn ook minder snel kreuken, niet verkleuren door de zon en uiteindelijk dus langer mee gaan.

Hoe wordt het gemaakt?

Het is interessant om te weten hoe linnen gemaakt wordt. Zoals net al is genoemd is linnen een natuurlijk materiaal. Linnen wordt gemaakt van de vezels van een vlasplant. Als deze plant wordt geoogst wordt de volledige plant met wortel en al uit de grond gehaald. Op deze manier kun je de meeste vezels eruit halen en gaat niks verloren. Nadat het vlas eenmaal is geoogst moet dit drogen. Wanneer de plant volledig is uitgedroogd worden de zaden eruit gehaald en blijft de rest van de plant nog liggen om ervoor te zorgen dat deze alvast uiteen valt. Wanneer dit is gebeurt heb je vezels die kunnen worden gesponnen om daar garen van te maken. Hoe langer en fijner de vezels zijn hoe beter de kwaliteit van de garen zal zijn. Deze garen worden dan geweven om de stof linnen te maken. Van deze stof worden dan gordijnen gemaakt. Het is dus een heel proces om van een plantje een gordijn te maken. Vroeger werd linnen veel meer gebruikt dan nu. Tegenwoordig wordt veel meer gemaakt van polyester en andere synthetische stoffen of katoen. Daarom zie je ook steeds meer vouwgordijnen met linnenlook in plaats van echt linnen. De linnenlook heeft niet alleen meer voordelen maar is ook makkelijker te maken.

Andere optie

Je bent natuurlijk niet verplicht om linnen vouwgordijnen te kopen of vouwgordijnen met linnenlook. Er zijn veel meer opties die je kunt vinden op een online gordijnen shop. Als je door het hele assortiment bladert zul je gegarandeerd de gordijnen vinden die bij jou passen!