Een stoer wetsuit voor heren

0
205
wetsuit voor heren

We hebben het nog niet helemaal getroffen met het voorjaar. Op een paar enkele warme dagen na is het een fris en wat somber voorjaar geweest. Maar wat niet is kan nog komen. Ongetwijfeld zitten we straks weer in die 25 graden of meer temperaturen. Dat zijn dan ook weer de tijden dat we lekker actief kunnen gaan watersporten als man zijnde. Zeker bij die eerste warme temperaturen is het water nog vrij fris en zal je dus op zoek moeten naar een goed wetsuit voor heren. Dit pak heeft als eigenschap dat het je lichaam goed op lichaamstemperatuur houdt. Voor de omstandigheden en waar je het voor gebruikt zijn er wel verschillende wetsuits voor heren. In dit blog leggen we hier alles over uit.

Waar let ik op bij de aanschaf van een wetsuit voor heren?

Allereerst is belangrijk bij de aanschaf van een wetstuit voor heren in welke omstandigheden je deze gaat gebruiken. Wellicht is je weleens opgevallen dat er zelfs in de winter nog fanatieke kitesurfers te zien zijn op het strand bijvoorbeeld. Voor deze omstandigheden zijn er speciale pakken gemaakt. Het neopreen, dat is het materiaal waar het pak van gemaakt is, is dan wat dikker zodat je lichaam voldoende om temperatuur gehouden wordt. Uiteraard is het zo dat bij echt zomerse temperaturen en water dat wat warmer is je het veel te warm is in zo’n pak. Je gaat dan over naar een wetsuit voor heren dat gemaakt is van wat dunner materiaal. Ook heb je pakken met bijvoorbeeld korte mouwen. Als het echt wat warmer is dan heb je ook het zogenaamde shorty. Dat is een wetsuit die zowel korte pijpen en korte mouwen heeft. Naast de omstandigheden kijk je ook naar welke watersport je gaat beoefenen. Een wetsuit voor heren voor het zeilen in de open klasse is vaak op andere plekken verstevigd dan die voor het kite surfen bijvoorbeeld.

Hoe werkt een wetsuit voor heren

Zoals ik hierboven al aangaf is een wetsuit gemaakt van neopreen. Dit is een soort rubberachtig materiaal. Grote voordeel is dat het lekker elastisch. Het draagt daarom prettig en je kunt er lekker prettig in bewegen. Het neopreen heeft een isolerende werking en dan vooral als er een laagje water tussen de huid en het neopreen komt. Deze isolerende werking zorgt er weer voor dat je lichaam goed op temperatuur blijft en je het dus niet koud hebt.