Zo onderhoud jij jouw tuinset

0
700

Een tuinset is een geweldige toevoeging aan elke tuin of terras, maar om er jarenlang plezier van te hebben, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Hieronder geven wij je een aantal tips om ervoor te zorgen dat jouw tuinset er altijd prachtig uitziet.

 1. Maak de tuinset regelmatig schoon. Dit kan met een milde zeepoplossing en een zachte borstel of doek. Zorg ervoor dat je geen schurende middelen of harde borstels gebruikt, omdat dit de materialen van de tuinset kan beschadigen.
 1. Verwijder vlekken onmiddellijk. Als er vlekken op de tuinset zitten, is het belangrijk om deze onmiddellijk te verwijderen om te voorkomen dat ze in de stof trekken. Gebruik hiervoor een mild reinigingsmiddel en een vochtige doek.
 1. Bescherm de tuinset tegen weersinvloeden. Wanneer je de tuinset niet gebruikt, is het aan te raden deze af te dekken met een beschermhoes. Dit beschermt de tuinset tegen regen, zonlicht en stof.
 1. Gebruik geen chemische middelen. Er zijn veel chemische reinigingsmiddelen op de markt, maar deze kunnen de materialen van de tuinset beschadigen. Gebruik daarom alleen milde zeepoplossing en vermijd chemicaliën zoals bleekmiddel.
 1. Laat de tuinset niet in de brandende zon staan. Hoewel de meeste tuinsets geschikt zijn voor buitengebruik, is het niet goed om ze te laten staan in de brandende zon. Dit kan de kleuren van de stof vervagen en de materialen beschadigen. Zet de tuinset daarom op een plek in de schaduw.
 1. Sla de tuinset op in de winter. Wanneer je de tuinset niet gebruikt tijdens de wintermaanden, is het aan te raden deze op te slaan in een droge, beschutte ruimte. Dit beschermt de tuinset tegen vocht, stof en koude temperaturen.

Door deze eenvoudige onderhoudstips op te volgen, kun je ervoor zorgen dat jouw tuinset er jarenlang mooi uitziet. Onthoud dat regelmatig onderhoud en bescherming tegen weersinvloeden de levensduur van de tuinset verlengen.

Kort samengevat

 • Maak het regelmatig schoon met milde zeepoplossing en zachte doek/borstel.
 • Verwijder vlekken onmiddellijk met een mild reinigingsmiddel en een vochtige doek.
 • Bescherm de tuinset tegen weersinvloeden door het af te dekken met een beschermhoes.
 • Gebruik geen chemische middelen, alleen milde zeepoplossing.
 • Zet de tuinset op een plek in de schaduw.
 • Sla deze op in de winter in een droge, beschutte ruimte.

Door de set regelmatig te onderhouden, zal deze er jarenlang mooi uitzien. Voor meer informatie kun je hier bij van der Garde meer lezen over het onderhoud en verschillende mogelijkheden. Ieder model en materiaal kent een andere onderhoudsintensiteit. Zo kun jij voor jezelf beslissen hoeveel tijd jij wilt besteden aan het onderhoud van de set.