De voordelen van ledverlichting

0
180

Het aanschaffen van ledverlichting heeft voor particulieren als voor bedrijven vele voordelen. Hierdoor zal heel Nederland in de komende paar jaren massaal overstappen naar deze verlichting soort. Naast dat de ledverlichting breed toepasbaar is, bijvoorbeeld voor stoplichten maar ook voor particulier gebruik, heeft het nog vele andere voordelen. Hieronder heb ik een aantal van deze voordelen op een rijtje gezet zodat u voor uzelf kunt beslissen of ledverlichting ook iets voor u is.

Een lager stroomverbruik

Het aanschaffen van ledverlichting kan in het begin lijken op een fors bedrag, vergeleken met een halogeenlamp. Dit moet u zien als een goede investering, want met ledverlichting zullen de energiekosten flink dalen. Zo verbruikt een ledlamp of led paneel 10 keer zuiniger dan een halogeenlamp. Dit is direct te merken aan uw energierekening. Het kan per jaar zelfs enkele tientjes per lamp schelen! Bedenk maar eens hoeveel lampen u in huis hebt en reken dit maar eens uit.

Een langere levensduur

Naast het zuinige verbruik van de ledverlichting gaan deze ook nog eens langer mee dan uw reguliere halogeenverlichtingen. Zo gaat ledverlichting wel 5 tot 10 jaar mee in de praktijk. Dit is wel 10 keer langer dan een halogeenlamp en zelfs 30 tot 50 keer langer dan een gloeilamp.

Meer lichtkleuren mogelijkheid

Naast dat de ledverlichting lampen in veel verschillende kleuren beschikbaar zijn, denk hierbij niet alleen aan verschillende warme tinten, maar ook aan verschillende kleuren, zijn ze tegenwoordig ook beschikbaar in dimbare versies. Wanneer u uw licht aan het aanpassen bent in uw huis is het verstandig om voor deze versie te kiezen. Het geeft uw huis een luxe uitstraling maar zorgt er ook voor dat u niet altijd verblind wordt door het licht wanneer u vermoeide ogen heeft. Als u kiest voor dimbare ledverlichting kunt u er ook voor kiezen deze in spotjes te verwerken. Bij een industriële stijl in uw huis passen zwarte spotjes goed voor een stoere uitstraling. Google daarvoor op het zoekwoord: opbouwspots zwart. 

De belastingvoordelen voor bedrijven

Naast de voordelen in uiterlijk en kosten voor particulieren is ledverlichting ook een grote voordelen post voor bedrijven. Zo is er tegenwoordig de regeling dat ledverlichting onder ‘duurzame bedrijfsmiddelen’ valt. Dit betekent dat als u hier gebruik van maakt, u een deel van uw investering terug kunt krijgen. 41,5% van het aankoopbedrag kunt u direct van de jaarlijkse winstbelasting aftrekken. Dit kan veel schelen wanneer u belasting moet betalen. Zo heeft het overstappen en investeren in ledverlichting alleen maar voordelen dus.