Epoxy vloer: ideaal voor garage

0
232

Een tijd geleden heb ik een oud huis gekocht met een inpandige garage erbij. Voor mij een enorme luxe want al vele jaren stond mijn auto aan de kant van een drukke weg. Het gebeurde wel eens dat de zijspiegel eraf lag of er opeens een kras opzat. En natuurlijk was het elke winter weer flink krabben geblazen. Iets waar ik een bloedhekel aan heb. Een eis bij het zoeken naar een nieuw huis was dan ook een garage. De garage is er wel, maar er bleek nog wel heel wat aan te moeten gebeuren. De oude vloer van het gebouwtje was kleverig van benzine en olieresten. De vorige eigenaar had er twee oude, kapotte motors in laten staan. Met die vloer viel niets meer te beginnen en ik heb hem eruit gesloopt. Maar wat oe je er da vervolgens in? Zoveel verstand heb ik zelf niet van vloeren, maar een vriend wees me op de epoxy vloer. Ik kende dit materiaal niet, maar al gauw bleek dat de epoxy vloer voor een garage ideaal is.

Epoxy vloer: de voordelen

Een epoxy vloer is feitelijk geen vloer, maar een vloercoating die bestaat uit twee watergedragen componentsystemen dat je zelf aanbrengt in twee lagen op een al bestaande vloer. De coating bestaat uit epoxyhars die gemengd is met epoxyharder en in de fabriek al op kleur is gebracht. Daarom kun je de epoxy vloer zelf eenvoudig met een roller aanbrengen wat enorm scheelt in de kosten. Je kunt jezelf namelijk een professionele vloerlegger besparen. Maar dat is beslist niet de enige reden waarom een epoxy vloer zo handig is. De coating is slijtvast en belangrijker: zeer makkelijk in het onderhoud. De vloer is bestand tegen chemicaliën als olie, benzine, vet en reinigingsmiddelen. Je houdt je vloer makkelijk schoon en die vlekken die je vaak ziet op oude vloeren, blijven je bespaart.

Nog even de ondervloer

Genoeg reden dus om bijvoorbeeld voor in je garage, maar ook voor winkelruimtes, fabriekshallen en zelfs bepaalde kamers in je woning de epoxy vloer te overwegen. De ondervloer moet hiervoor bestaan uit beton, zandcement, anhydriet, geglazuurde tegels, hout en metaal. Je hebt geen primer nodig tenzij de ondergrond vochtig is of bijvoorbeeld zwaar vervuild is door chemicaliën als olie en benzine. Zoals gezegd is de epoxy vloer erg makkelijk aan te brengen en je hebt er vele jaren plezier van. Is deze vloer iets voor jouw garage?