Je badkamer ontwerpen

0
198

Douche

Als je vanuit het niets ontwerpt, inclusief lay-out en installatie, zorg dan voor een comfortabele flow in de kamer. Als de badkamerdeur bijvoorbeeld open staat, moet u ervoor zorgen dat het eerste wat u ziet ontspannen en esthetisch is. Bijvoorbeeld een scheidingswand, een mooi bad of een inloopdouche – gewoon niet het toilet! Als je het geluk hebt om een ​​mooi uitzicht te hebben vanuit het badkamerraam, plaats je bad dan zodat je ervan kunt genieten terwijl je ontspant. Dit zijn allemaal dingen om te overwegen bij het denken aan de plattegrond, en denk niet eens aan kleuren of stijlen totdat je weet waar, wat en hoe dingen zullen zijn!

Houd bij het ontwerpen van de lay-out altijd rekening met het belang van opslag. Mijn absolute hekel aan huisdieren is een rommelig oppervlak, vooral in de badkamer. Installeer een aantal stijlvolle planken naast kasten om een ​​mix van blootgestelde en verborgen opslag te creëren. Op deze manier kunnen alle lelijke dingen worden weggestopt en kun je prachtige flessen, zeep en zelfs badkamervriendelijk groen weergeven zoals aloë vera of Chinees groenblijvend. De Scandinaviërs zijn trots op hun referenties voor opslagontwerp, en terecht. Merken zoals String bieden geweldige badkamerrekken, met slanke ontwerpsilhouetten die tijdloos zijn. Deze werken uitstekend in badkamers, maar kunnen ook overal in huis worden gebruikt.

Kleur

Bij het ontwerpen van een huis voor een klant beschouw ik de badkamers als absolute pareltjes van ontwerppotentieel. Het kunnen stukjes onverwachte kleuren en levendigheid zijn, weggestopt achter een trappenhuis of een onopvallende eigen deur. Ga helemaal op met een kleurrijke tegel of verf overal. Je zou zelfs de toon tegen het plafond kunnen dragen voor maximale impact. Er zijn ook veel op maat gemaakte opties voor geverfd sanitair, zoals vrijstaande baden of traditionele reservoirs.

Word vet met behang en wandbekleding. Gebruik patroon, kleur en schaal om uw ruimte echt te intrigeren. Ik hou van Arte’s Flamingo-wandbekleding. Het is een vinylbedekking die een tapijtachtig gevoel voor rijkdom en diepte biedt. Een ander geweldig alternatief is het Holly Frean x Andrew Martin Emporer Frost-behang. Wanneer je de muren bedekt met zoiets patroon-zwaars als deze, voelt de ruimte meteen specialer. Wanneer u esthetisch belang hecht aan een grotendeels vergeten ruimte, zoals een garderobe of een kleine badkamer, geeft u het een nieuw leven – een verademing voor uw huis. Een douche met een douchegoot maakt de badkamer ook meteen luxer.

Voor mij gaat het er niet om het ontwerppotentieel dat uw badkamer kan bieden, over het hoofd te zien. Ongeacht de grootte of vorm van uw badkamer, geef deze dezelfde aandacht die u aan een slaapkamer, woonkamer of keuken zou geven. Dan kun je eindelijk aan de slag gaan met dat heerlijke, lange bad dat je jezelf maanden geleden hebt beloofd.