Meer licht en ruimte in huis met deze tips

0
268

Het maandenlange binnen zitten heeft ervoor gezorgd dat veel mensen naar hun huis en interieur zijn gaan kijken. Velen hebben dan ook het afgelopen jaar de werkkleding aangetrokken, zijn naar de bouwmarkt gereden en begonnen aan hun eigen projectjes. Toch zijn er voor veel klussen vakmensen nodig, die worden dan ook ruimschoots ingezet. De kans is groot dat ook jij van veel van jouw klanten opdrachten hebt ontvangen voor klussen binnenshuis. Wat hierbij met stip op één zal staan, is de creatie van meer licht en ruimte. Vooral na het thuiswerken komen de muren op je af, terwijl het juist belangrijk is dat mensen zich ontspannen en comfortabel voelen thuis. Hoe je daaraan kunt bijdragen lees je hieronder.

Ruimte met een dakkapel

Hoewel je met een dakkapel eigenlijk maar weinig vierkante meters wint laat je de ruimte hiermee toch een stuk ruimer ogen. Met een schuin dak heb je niet veel loopruimte, dit wordt aanzienlijk vergroot met een dakkapel. Hierdoor heb je toch het gevoel dat je er een zee aan ruimte bij hebt gekregen. Daarnaast zorgt een dakkapel voor meer daglicht. Dit zorgt tevens voor een ruimtelijk gevoel en is dan ook erg belangrijk. Met een dakkapel vergroot je tot slot de verkoopwaarde van de woning omdat het beloopbare oppervlak wordt uitgebreid. Er zijn dus niet alleen praktische redenen waarom je voor een dakkapel zou moeten kiezen, maar ook op financieel gebied zijn er voordelen aan gebonden. Zorg wel dat je de juiste vergunningen hebt aangevraagd voor je aan de klus begint.

De ramen

De ramen in een dakkapel zijn natuurlijk onwijs belangrijk. Niet alleen moeten deze ervoor zorgen dat er voldoende licht binnenkomt, ook dragen de ramen bij aan de uitstraling en het design van de ruimte. Met het juiste raambeslag zorg je dat de ramen zowel bij de uitstraling binnen als de uitstraling buiten bij het huis passen. Kies je bijvoorbeeld voor hout, kunststof of aluminium? En voor welk systeem ga je? Een draaikiepraam kun je bijvoorbeeld zowel aan de bovenkant als zijkant open zetten. In de valstand zorgt het raam voor voldoende ventilatie, er komt geen tocht langs hang- en sluitwerk en ook inwateren is onmogelijk. Geen last meer van klemmende ramen en de bediening is ook eenvoudig. Je kunt de draaikruk ook beveiligen met een slot om het risico op inbraken kleiner te maken. Alle benodigde materialen voor je project vind je wanneer je zoekt op “ramen en kozijnen van Bouwmaat”.

Een schuifpui

Net als de ramen zijn deuren belangrijk bij het creëren van meer licht en ruimte in huis. Voor de woonkamer kun je bijvoorbeeld kiezen voor een schuifpui. Niet alleen heb je hiermee grote ramen die veel daglicht binnen laten, het is ook erg functioneel. Daarnaast brengt een schuifpui uitstraling met zich mee, wat iedere ruimte ten goede doet. De juiste deuren kopen doe je natuurlijk bij Bouwmaat.