Met spoed personeel gevraagd

0
155

Met spoed personeel gevraagd, in steeds meer sectoren is dat een veelgehoorde kreet. In de Horeca, de zorg, het onderwijs, de detailhandel, kappers en ga zo maar door er is geen personeel. Het aantal werklozen is nog steeds enorm hoog en toch dit personeelstekort. Iets gaat er niet goed in het samenbrengen van de vraag en het aanbod. Ook in de transport en logistieke sector is voldoende werk te vinden. De logistieke sector is een enorm grote sector. Binnen de transport en logistiek zijn ongeveer 700.000 mensen werkzaam in uiteenlopende beroepen en functies zoals schippers, vrachtwagenchauffeurs, buschauffeurs, magazijnmedewerkers, heftruckchauffeurs, piloten en machinisten. De transport en logistiek sector kent zeer veel bedrijven waaronder ook veel kleine bedrijven. Meer dan de helft van alle bedrijven binnen de transport en logistiek zijn eenmanszaken. Steeds meer starters schrijven zich in als zzp’er. De kans op het vinden van een opdrachtgever als zzp’er is aanzienlijk.

Werken als zelfstandige

Als startende zzp’er komt er in het begin veel op je af. Maar met een goede voorbereiding en gebruik makende van de online informatie die er te vinden is moet dat geen probleem zijn. Je hebt als zzp’er in de logistieke sector ook te maken met inkoop van materialen. En als het grote hoeveelheden betreft met de opslag ervan. Ook veel technisch personeel en bouwvakkers zijn als zelfstandige werkzaam. De aanschaf van materialen is in eerste instantie een flinke uitgave maar je hebt er meteen en jarenlang plezier van. De aanschaf van las apparatuur is daar een voorbeeld van. Lassen gaat steeds vaker volgens de modernste technieken. TIG lassen en MIG lassen zijn daar voorbeelden van. TIG lassen kan je op veel materialen toepassen zoals staal, aluminium, brons en koper. Vooral dun plaatmateriaal is goed te TIG lassen.

Werkgelegenheid in de havens

Ook in het Rotterdamse havengebied zijn de banen voor het oprapen momenteel. Wil je werken in een gigantisch uitgebreide sector in een altijd afwisselende omgeving dan is werken in de havens zeker een aanrader. Het havengebied is enorm uitgestrekt in de Rotterdams regio. Het havengebied bestaat uit een aantal sectoren, Europoort, de eerste en tweede Maasvlakte, Botlek en Pernis. Er worden verschillende vormen van transport gebruikt in het Havengebied. Via de spoorlijn worden goederen van en naar de schepen vervoerd, uiteraard vindt een groot deel van het vervoer plaats via enorme containerschepen en de vrachtwagens zijn uiteraard ook onmisbaar voor het vervolg transport.