tips en trends bij het inrichten van de kinderkamer

0
171

 

Er is een kleintje opkomst. Super spannend en leuk, of misschien ben je toch nog een beetje zenuwachtig. Je bent vast bezig met het langzaam verzamelen van spullen. Luiertassen, spenen, knuffels en voeding. Maar hoe ga je de kinderkamer bekleden? In dit blog geeef ik je de laatste tips een trends op het gebied van kinderkamer renoveren.

 

Kleur

Vroeger wanneer mensen de kleur kozen van hun kinderkamer werd voornamelijk roze of blauw gekozen. Een makkelijke keuze maar wel saai. Gelukkig hebben we nu een trend waarbij we een groter pallet gebruiken om de kleur van de kinderkamer uit te kiezen.

 

Kijk bijvoorbeeld wanneer je de kleur van de kinderkamer kiest naar de psychologische effecten die kleuren oproepen. Zachtgroen is een echte aanrader. De kleur groen creëert een rustige sfeer en zorgt ervoor dat de hersenen optimaler functioneren. Pas op met drukke kleuren. Dit kan mogelijk niet bevorderlijk werken voor de rust die je wil creëren in de ruimte.

 

Meubels

Bij het inrichten van de kinderkamer zijn er een aantal basismeubels die je nodig hebt om jouw kleintje het beste te bieden. Uiteraard beginnen we bij een babybed. Je nieuwgeboren kind moet goed kunnen slapen om de ontwikkeling te stimuleren. Er zijn verschillende opties waaruit je kan kiezen. Wiegjes, meegroeibedden. Let opo dat wanneer je een bed aanschaft voor je kroost het bed veilig is.

 

Commode

Helaas hoort luiers verschonen ook bij het opvoeden van een kind. Kijk daarom naar een goede commode. Op een commode kan je makkelijk en snel de luier van je kind verschonen. Dit ‘bedje’ is dan ook in de lengte hoger dan een normaal babybed. Zorg ervoor dat de lengte van de commode aansluit op de hoogte waarop je wil werken. Zo voorkom je rugklachten.

 

Kledingkast

Bij kledingkasten heb je veel vrijheid. Zorg ervoor dat de kast die je uitkiest genoeg vakken en groeiruimte bevat voor de spullen van je kind. Kinderen groeien nou eenmaal als kool en de kledingstukken zullen vaak verwisseld moeten worden. Wanneer je een kledingkast hebt gekocht, monteer deze dan aan de muur om zeker te zijn dat de kast goed vast zit.

 

Box

Zodra je kind langzaam opgroeit zorg er dan voor dat je een box beschikbaar hebt waar hij of zij genoeg ruimte krijgt om langzaam de wereld te ontdekken. Dit zal de ontwikkeling ondersteunen. Kijk ook naar een lekker zacht vloerkleed.  Let er op dat veel boxen verkocht worden onder het nom van ‘kindveilig’ hoewel deze boxen vaak niet veilig zijn. 

 

Planten

Wanneer je de kinderkamer gaat decoreren maak dan gebruik van verschillende soorten planten. Planten reinigen de lucht en bieden zowel fysiek als mentaal een positieve reactie op je kind. Er zijn veel verschillende soorten planten. Kijk wanneer je een plant voor de kinderkamer haalt naar speciale zuurstof reinigende en makkelijke planten. Zodra de kleine er is heb je echt geen tijd of zin meer om veel zorg te geven aan een plant.

 

Wil je nou ook tips ontvangen over de beste en mooiste gordijnen? kijk dan even hier!